Voorstellen

Mijn naam is Erik Verzijl. In 1982 ben ik begonnen met de aanschaf van een Golden Retriever. In 1983 kwam de tweede Golden Retriever. Deze twee Goldens waren bij mij gewoon `huishonden` waar ik heel veel plezier aan heb beleefd.
Nadat deze twee Goldens op oudere leeftijd (14 en 15 jaar) waren overleden, ging ik over tot aanschaf van twee Goldens uit hetzelfde nest en wel te weten Go-Getters.
Dit was wel even wat anders dan de eerste twee Goldens die ik had.
Met deze twee moest ik echt iets gaan doen! Dat werd dus jachttraining!

Ik heb sindsdien veel geleerd op jachthondengebied.
Er zijn vele jachtdiploma´s behaald op KNJV B niveau, MAP B niveau en Workingtesten.
Dit is mede te danken aan de lessen die zijn gevolgd bij Arno Brosky van Multidog, Theo Verveer, tweevoudig winnaar van de Nimrod en bij Rinus Biemans.

In deze periode ben ik ook voor het KNGF puppypleeggezin geweest en heb na een jaar een blinde geleidehond in wording bij hun afgeleverd. Ook dit werk is super leuk om te doen en geeft veel voldoening. Het ontbreekt mij helaas aan tijd om dit nogmaals te doen maar als de mogelijkheid zich voor doet, ga ik me toch weer aanmelden als pleeggezin voor een KNGF puppy.

Op dit moment bezit ik geen hond. Mijn Drentse Patrijshond van 13 jaar is in december 2017 overleden. Met deze Drent heb ik een aantal B diploma’s behaald en lang op A-niveau getraind. De training hiervan is totaal anders dan bij de Golden Retrievers maar wel een hele uitdaging.

Sinds 2005 geef ik jachttraining en apporteerles. Ik geef privélessen, groepslessen en praktijkgerichte trainingen voor jachthonden.

SONY DSC