Praktijktraining

Huntingdogs verzorgt zowel individuele als groeps trainingen voor jagers, liefhebbers en recreanten.

Praktijkgerichte trainingen:
Voor wie zijn deze trainingen bedoeld? Voor gepassioneerde jagers en hondenmensen welke hun hond in de praktijk ook daadwerkelijk willen inzetten.
Wij zijn gespecialiseerd in dit soort trainingen, mede door de jarenlange ervaring opgedaan in de jachthondentraining. We zijn tot de conclusie gekomen dat een degelijke, praktijkgerichte training noodzakelijk is, voor zowel hond als hondengeleider/voorjager. Onze trainingen zijn gericht op de praktijk. Wij bootsen een echte praktijksituatie na op de punten waar u problemen ervaart.

huntingdogs38-3010201312-10-2012-21-froschloch2014029

 

 

 

 

Situatie:
In de praktijk blijkt het lastig te zijn om met het geweer en een onervaren hond op jacht te zijn. U bent geconcentreerd op de jacht, het opkomende of aankomende wild en dan de hond ook nog onder bedwang houden, zodat deze de jacht niet verstoord maar ook voor zijn eigen veiligheid. In de meeste gevallen gaat dit verre van goed. De hond breekt vaak uit en e.e.a. verloopt chaotisch. Dit is te voorkomen door een gedegen training. De jacht is tenslotte uw hobby en deze wilt u toch ook zonder stress en met een gedreven hond ervaren?
We beschikken over een schat aan ervaring en tips om u hierin te adviseren. Het streven van onze trainingen is om alles er uit te halen wat er in zit maar niet elk hond heeft de zelfde passie en gedrevenheid.
Enkele veel voorkomende problemen:

• Een hond welke te vroeg start en zo in het schot loopt.
• Een hond welke zo enthousiast is dat hij eenmaal op weg alle commando’s negeert.
• Een hond welke het wild kapot bijt.
• Een hond welke commando’s weigert, bv over het water sturen.
• Een hond welke moeilijk of slecht zoekt.
• Een hond welke moeilijk of slecht markeert.
• Etc, etc.

14-3-2012-7 14-3-2012-231-froschloch2014030

 

 

 

 

 

Herkent u zich in een van deze problemen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Staat uw probleem er niet bij, neem dan toch contact met ons op want ook voor uw hond is er wellicht een oplossing.  De trainingen zijn gericht op een groep van maximaal 5 voorjagers met hun hond. Ook voor individuele begeleiding. Dit houdt in 1 op 1.

Tijdens de lessen wordt zowel theoretisch als praktisch dieper ingegaan op problemen die de voorjager tijdens zijn training met zijn hond tegenkomt. Voor het apporteren gebruiken wij dummy’s en/of koud wild.
Hondentraining wordt toegepast op uw probleem en uw situatie. Deze zullen plaatsvinden tot het door u beoogde doel is behaald. De trainingen vinden over het algemeen wekelijks plaats.

Voor verdere informatie kunt u altijd kontakt opnemen met de hondenschool via het contactformulier op de website of via info@www.huntingdogs.nl